Acousort nynoterat kvalité lite förhoppning jämfört många andra förhoppningsbolag
2017-03-29 14:37, Edited at: 2017-03-29 16:29Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.
Acousort är på många sätt en unik investering. Bolaget är på sätt inte längre ett förhoppningsbolag och värderas därför väldigt attraktivt. I denna blogg tar jag upp en kort fundamental analys (FA) i kort jämförelse med andra liknande bolag.
Detta blogginlägg är en kort jämförelse mot andra förhoppningsbolag. För dem som vill läsa på om de inte kan caset:
Analytikern Benson på SvD Börs har sågat i stort sett alla förhoppningsbolag på börsen han mfl på SvD börs analyserat. Acousort är möjligen ett av få eller det enda som faktiskt fått en köprek. I denna Rekar han köp med ca 175% uppsida. Enligt flera aktieägare räknar han konservativt och inte in fulla värdet av intäkter från OEM avtalen.
https://www.svd.se/sortera-in-acousort-bland-de-battre-forhoppningsbolagen
Två olika Redeye bloggar skrivna av insatta aktieägare.
http://www.redeye.se/aktiebloggen/acousort/acousort-betydelsen-av-oem-avtal
Nu hoppas jag att enbart pålästa läsare funderar över dessa frågor som är frågor/ påståenden om Acousort jämfört andra förhoppningsbolag.
1. Vilka andra medtech/ teknik/ biotech som är nynoterade har fått över 120 miljoner i FOU (forskning och utveckling) innan IPO.
Massor av bolag noteras med en affärsidé men med en ofullständig produkt.
Produkter som kräver ofta tiotals miljoner av nyemissioner tills produkten är lanserad. Välkända exempel är Braincool, Dignitana, Emotra, A1MPharma, Anoto och Insplorion, Optifreeze och ArcAroma mfl.... Mängder med förhoppningsbolag tar in mängder med emissions miljoner för att utveckla sina produkter till lansering. Ofta skjuts lansering framåt och mer pengar behövs. Jämför detta med Acousort som sedan 2009 erhållit över 120 miljoner kr och sysselsatt uppemot 20-30 forskare att utveckla och färdigställa Acousorts ultraljudteknik.
2. Hur många av ovanstående har färdiga affärsavtal med världsledande bolag med ca 50 tusen anställda innan IPO? Acousort fick sitt första avtal för utveckling av Acouplasma 2015. En modul som ersätter centrifugering av blodprov i diagnos medtech. En helt enorm marknad. 2015 ingick Acousort ett utvecklingsavtal med en av världens största globala life science bolag för utvecklingen av denna modul. Detta Big Pharma betalar alla utvecklingskostnader och sköter regulatoriska processer som FDA ody. Q4 innan IPO färdigställdes fas3 av troligen världens första OEM modul att ersätta centrifugen i Point Of Care diagnos maskiner.
I massor av medtech får aktieägarna betala för denna utvecklingsprocess och kursen rör sig upp och ner styrt av bolagets framgångar i kliniska tester/ teknik utveckling. Ex Nexstim, Zenicor, Emotra, Braincool och RLSglobal.
Allt detta kvar klart med utmärkt resultat innan IPO i Acousort. Dessutom hade de en partner som redan är på god väg globalt lansera OEM modulen. I Braincool mfl medtech/ teknik aktier är den stora drömmen ett avtal med en global jätte det kan ofta leda till mäktiga rallyn i börsbolagens värderingar. Ex är Myfc (Telling), Insplorion ( AGM) och ex Braincool där aktieägarna länge väntat att The Braincool System eller Cooral ska inlicensieras av en global jätte. Detta var klart innan IPO i Acousort. Dessutom har Acousort tre sådana OEM avtal och troligen flera på G.
3. Hur många förhoppnings bolag har en pågående försäljning vid Ipo. Ofta är detta ett mål efter produktutveckling som ska pågå några år. Därefter ska produktlanseringar. I Acousort var detta redan klart innan IPO. Acouwash hade redan sålts till flera globala jättar och sk key opinion builders.
Acousort är på många sätt ett unikt investeringscase där försäljningen av Acouwash redan var igång. I år är tio system redan beställda och produkten har redan fått en global ovanlig kvalitets utmärkelse på en mega medtech konferens i USA.
Är det konstigt att många fastnat för Acousort när de läst på?
Är det konstigt att SVD BörsBenson rekade köp för ovanlighetens skull.
Det är inte märkligt att IPO övertecknades 700%.
Hur många andra nynoterade IPO som värderas nu till 80 miljoner kan jämföra sin fundamenta vs Acousort? Några få senaste åren med inte alls många. Dessa vars FA möjligen kan liknas är Imint ett bra exempel trots de är inom en annan bransch.
Vid sidan av det är ägandet av styrelsen ovanligt stort i Acousort vilket gör att syftet för IPO inte bara var att plocka in pengar utan också att bygga ett storföretag spekulativt.
Vid sidan av detta har vi Torsten Freltoft som Vd som utsågs tillsammans med hans företag till årets entreprenör 2010 i Danmark av ansedda Ernst & Young.
"Ernst & Young’s competition – Entrepreneur of the Year – is the most prestigious contest on growth and a tribute to the most talented and innovative entrepreneurs in Denmark. The contest is distinct from others by focusing on the companies’ ability to grow, and on soft values such as social involvement and the ability to inspire and involve the organization"
Denna blogg tar upp bara en del av Acousort och att bolaget är på många sätt en unik nynotering.
De potentiella framtida tillämpningarna av Akustofores som detta handlar om. Jag mfl tror att Acousort är början på ett betydligt större bolag. Möjligen ett nytt Cellavision i framtiden på medellång sikt.
Att detta värderas till 80 miljoner sek gör att Risk/ Reward i Acousort är väldigt attraktiv.
Disclaimer
Denna text skall inte ses som någon form av rådgivning. Detta är en subjektiv analys och därmed tar var och en eget ansvar över sina investeringar. All information givet är taget från de hänvisade källorna och PM. Jag äger ganska många aktier i bolaget och planerar på att sitta med dessa åtminstone till 2018.
/Bjaen
Skickat från min iPhone