Post entry

Sigges portfölj

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Acap-invest är numera mitt största innehav. Jag har gjort en bokslutskommentar för bolaget som finns under användaranalyser. Jag var i fredags i kontakt med VD och han håller bl.a med mig att TPS är spännande och intressant. VD säger att 2008 ska man ägna åt att få struktur och fokus på bolaget men sedan kan det hända saker... Det tycker jag låter MYCKET intressant. Jag har stort förtroende för ledningen och de har ju lyckats mycket bra sedan de tog över ACAP för ca 4 år sedan. Jag tror att den fortsatta resan blir fortsatt angenäm fast man är inte väl inte helt opartisk med ACAP nu som sagt största innehav efter ha tankat som fan (ursäkta) när aktien oförklarigt var neråt 100 lappen nyligen.

Näst största innehav är Borg och därefter Betsson som bägge kommer med sina bokslutsbesked snart. Jag har kommenterat mina förväntningar i tidigare bloggar.

Därefter kommmer SJR där jag också har gjort en bokslutskommentar i en användaranalys. Rapporten var inte alls dålig men har mottagits hårt då en del säkert spekulerat i högre vinst och därmed utdelning då hela vinsten delas ut. Som jag skriver i användaranlysen så har man helt enkelt tagit kostnader för en offensiva satsningar vilket man kortsiktigt straffas för. Även jag har hyvlat lite. Jag tyckte innehavet blivit lite för stort och ville dessutom få medel till annat men det mesta ligger kvar och visst blir det härligt att få ca 11 % direktavkastning i mars som säkert blir gratispengar...

Därefter kommer Odd Molly där jag har ett nedhyvlat innehav kvar efter att ha minskat när aktien rusade mot 200 kr i höstas. Mina planer har varit att öka igen men det var lite surt att missa när den var ner ordenligt tror det var på 106 kr (låg på en badstrand i Asien) när det antagligen var tvångsförsäljningar. Det har kommit lite signaler att Odd Mollykläder varit svårsålda även på rea i Sverige men allt kan ju inte gå att sälja. Man har signalerat att man ev ska öppna egna butiker vilket jag tycker verkar tveksamt. Det kanske även är en signal om en kommande nyemission. Det kommer även positva signaler om försäljning och man har ju hela världen att växa i. Kommande rapport är inte så intressant utan mera orderrapporten i april som blir spännande. Får ta mig en funderare på om jag ska öka igen.

Jag har även ett litet gammalt nedhyvlat innehav i Meda där kursen sjunkit på senare tid efter en mycket angenäm resa tidigare. Jag har flera gånger på senare tid räknat på Meda då jag varit sugen på att öka men kommit fram till att inte göra det. Jag tycker tillväxten är för dålig och den höga belåningen gör att aktien egentligen inte är så billig. Men det lilla innehavet får ligga kvar mycket av nostalgiska skäl och går kursen ner en bit till då kanske det är dags att öka lite...

Jag har även ett tag försiktigt tankat i ett litet lågvärderat företag men det är för tidigt att skriva något om det än.

Det var Sigges Portfölj i dagsläget det. Som någon sa: Det var först när jag såg det på pränt som jag förstod vad jag menade...;-)

Mvh Sigge P.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?