Post entry

Ett livstecken...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hej aktievänner! Jag tänkte ge ett livstecken trots att jag fortfarande är på semester i Asien och försöker ta det lugnare med börsandet. Har legat idag på en fantastisk strand med strålande sol och bara njutit av livet...:-)

Trots semestern så har jag rumsterat om en del i portföljen och då jag vet att några "ryggar" så tänkte jag delge detta.

Jag ligger fortsatt fullinvesterad med ACAP-invest som det största innehavet. Ledningen avvaktar säkert den nuvarande finansoron innan man börjar köpa för utrymmet efter fastighetsförsäljningarna. Vid min kontakt med VD efter bokslutsbeskedet sa han att företagen man tittade på ännu inte gått ner så mycket i pris trots finansoron och det tar väl att tag innan säljarna insett det nya läget. Snart 9.50 i utdelning som väl måste bli gratispengar då p/e efter detta åker ner mot 7 för året enligt min prognos. Ett sällsynt fint köptillfälle nu i ACAP som jag ser det innan man kommer med nyheter om företagsköp.

BORG är mitt näst största innehav och där har jag tankat upp rejält under den senaste månaden. Bolaget just nu i en tillväxtsvacka antagligen innan de nya marknaderna börjar leverera. Enorm potential i de nya marknaderna som de flesta var och en är större än de gamla tillsammans! Jag tror att när vi om ett tag tittar tillbaka kommer att säga att de var en mycket fint köptillfälle under våren. Borg handlas antagligen på p/e ca 13 på årets vinst vilket måste vara mycket billligt med bolagets tillväxt och möjligheter.

Odd Molly har jag haft en bevakningspost i och ett avvakta. Efter nedgång speciellt trigggad av en tveksam säljrek i DI där man missat marginalexpansionen när omsättningen ökar kraftigt så har jag ökat innehavet igen. Snart kommer orderrapporten för H2 och då får man se om det var rätt.

För både Borg och Odd Molly så får jag väl erkänna att köpen delvis påverkas av att det är en härlig känsla att köpa tillbaka aktier som man tidigare sålde på en mycket högre nivå....

Betsson har jag minskat innehavet i då konkurrensen och den politiska risken tar bort mycket av potentialen i aktien enligt min bedömning. Betsson ligger nu som ett bevakningscase.

Även i SJR har jag jag minskat då konjunkturoron minskar potentialen. Nyckeltalen ser dock fina ut i dagsläget så kvavarande innehav får ligga kvar.

Minskningarna i Betsson och SJR är mycket för att få medel till att öka igen i Borg och Odd Molly.

Bevakningsposten i lågvärderade Önskefoto oförändrad.

Frågan är om sol, gin och tomic och vackra damer här nere satt ner omdömet...;-) Som alltid så gäller det ju att göra mer rätt än fel så blir det bra och var och en får göra sin bedömning.

Angående makroläget så är det fortsatt osäkert enligt de flestas och min bedömning även om Ben Bernakes åtgärder är positiva. Domedagsprofeterna dyker upp men jag tror inte jorden går under den här gången heller... Warren Buffet hade en träffande kommentar när han sa att när börsen gått upp 30 % då vill alla köpa aktier men inte när det gått ner 30 %.... borde det inte vara tvärtom...

Om några veckor är jag tillbaka och jag hoppas då hinna knåpa ihop något till analystävlingen. Tlls dess: Keep up the good analytic work...

Mvh

Er Sigge P.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?