Post entry

Acap, Betsson och Odd Molly

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag kommer precis från buffén efter Acaps årsstämma.
Angående Q1:an sa VD att kvartalen kan slå olika och man ska
inte ta så hårt på enskilda kvartal. VD sa att man inte gör några prognoser men man räknar med högre vinst än förra året.

För Sono fortsätter integreringen av F&M och Sälgström och
kommer att ge besparingar. Man ska öka satsning på utlandet
och tror mycket på detta med postboxarna.
Disab finner nya användningsområden för sina produkter och
har fått framgångar i bla. Ryssland. Här finns det möjlighet
till kompletteringsförvärv.
För TPS är 2008 ett konsolideringsår vilket ska tolkas så att man
inte kommer att tjäna några pengar. TPS är mycket intressant och
man ser stora strukturmöjligheter med att köpa mindre företag
med dålig lönsamhet men stor potential.

Jag fick ett samtal med VD efter stämman och han sa att det inte
är pga av finanskrisen som man väntat med företagsköp utan mer
tillfälligheter. Man vill köpa företag som passar in i affärsområdena
så att bolaget inte blir för spretigt och man kan använda befintliga ledningsresuser. Man har ett förvärvsutrymme på 300 miljoner efter fastighetsförsäljningarna och det kan komma en "ketchupeffekt" med företagsköp. Priserna har gått ner något så det gör inget att man avvaktat lite sa VD.

Man bör komma ihåg att Q1:an normalt är ett svagt kvartal för ACAP som dessutom belastas med hyrekostnader på 25 öre men att man ännu inte börjat köpa företag för förvärvsutrymmet efter fastighetsförsäljningarna. VD har ju tidigare sagt att om man lyckas lika bra som tidgare så innebär det ett nettotillskott på 5-6 kr per aktie. ACAP känns fortsatt som en mycket köpvärd aktie...

Två andra följebolag hade sina rapporter idag. Jag har inte hunnit lusläsa rapporterna än men Odd Molly kom in bättre än jag väntat mig. Skalfördelarna visar sig och nu kan man nog börja hoppas på 7-8 kr per aktie för 2008. Aktien ser inte dyr ut om man inte tror att försäljningen ska minska kommande år. Betsson kom in ungefär som jag väntat. Man har tagit ganska mycket marknádsföringskostnader vilket tynger kvartalet. Vi har ju alla sett TV-reklamen. Nu kommer normalt två sämre kvartal men aktien är knappast högt värderad Den politiska risken tar dock bort lite potential. Som alltid så är det ju olika åsikter som gör en marknad...

Sigge

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?