Post entry

MQ och Acando kommande blogg

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Denna blogg kommer att handla om MQ och Acando "frontch" och kommande Mycronicblogg.

MQ och M Q. Ni som hänger med i svängarna med denna aktie känner säkerligen till att MQ inte bara är säljer kläder. En av huvudägarna är Mats Qviberg via hans bolag Öresund. Har alltid undrat om Mats är skåning eller om han har hittat namnet någon annanstans ifrån?

När MQ skulle komma med sin utdelning och jag behövde lite cash så köpte jag aktien på dyra 49 kr. Sedan dess har den sjunkit en hel del och jag har fått sänka gavkursen. Idag liggen den på 45,40 (Gaven alltså) Rapporten var sisådär men man kan alltid hoppas att Joy som de köpte skall vändas ordentligt. Det kom ju ut en artikel i DI:s pappersbilaga om hur MQ skulle vända på Joy. En artikel/ telegram finns även hos aktiespararnas hemsida. http://www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/Konsumtionsvaror/MQ/Nyheter/2016/MQ-Vi-ser-potential-att-vanda-resultatutvecklingen-i-JOY---VD/.

MQ är ett välskött bolag och kläder behövs en hel del. Dessutom finns det bra utdelning för den som har tålamod. Här kommer jag att gå emot mina principer. Långsiktigt är mer än 6 månader.

Acando "frontec" Acando AB eller AF? Den sista kan förväxlas med Arbetsförmedlingen. Acando är ett IT konsult bolag som vuxit genom att ha köpt Connecta. Acando är ett företag som jag hoppas på. IT är en spännande bransch även om jag inte är utbildad/teknisk. Jag tror på bolaget nu när Sverige blomstrar lite mer och nej jag tänker inte på att våren är här. Utdelning på 1,20 smakar gott när kursen är 19,80 men har pendlat runt 19,20-19,50 idag. Men jag hoppas att kursen ligger runt 20 innan rapporten den 28:e. Min gavkurs/ enda kurs är 18,80. 29:e är det Xdatum för utdelningen för den som undrar. Jag tror på en bra rapport och att vinsten efter skatt är runt 1,50-1,70 kr. Låter högt det vet jag och därför är det inget krav utan mer ett önskemål/dröm. Vad utdelningen skall användas till vet jag ej just nu.

Ni som förresten väntar på Mycronicblogg som också är ett IT-bolag så kommer det den 7-8:e maj. Om redeye tillåter lite kuriosa så kan jag skriva att den 4:e maj handlas aktien utan utdelning men jag hinner inte blogga precis innan det då 3:e är min födelsedag :).

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?