Post entry

Planera nu. Rekylen kommer "ju".

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Höstens rea har ännu inte infunnit sig, men den kommer. Både september och oktober brukar vara börsmånader som sätter skräck i placerarna, och då gäller det att vara på "hugget".

Här är några förslag på kvalitetsaktier, som det gäller att hålla koll på. Köp dem på rekylen och du har goda odds att de kommer att återhämta sig.

Jag tror att det är läge att köpa ABB.

Det torde vara börsens minst bevarade hemligehet att företaget levererar till en framtidsbranch. Världen står inför en kraftinvesteringscykel, och ABB tillhandahåller nyckelprodukterna.

Det finns andra bolag som är lönsammare, men skenet bedrar. ABB har en jättekassa, och därför blir räntabiliteten inte så hög på eget kapital. Skulle AtlasCopco och AlfaLaval ha lika låg skuldsättning, så vore ABB överlägset lönsammast.

Risken finns i att uppgången dröjer, på grund av att myndighetsbeslut krävs för att efterfrågan skall öka.

ABB 143,70 kr

Vinsten för 2010 kan bli 9 kronor. Det ger ett P/E-tal på 16. Därför skriver jag: "Köp på rekylen". Tillväxten är god och det kan mycket väl tänkas att ABB når 11,50 kr år 2012.

Halvårsrapporten var lovande och har resulterat i höjda riktkurser. Bolagets allt större försäljning i Kina innebär en stötdämpare om världsekonomin i övrigt skulle börja hacka.

Senaste året har kursutvecklingen varit klart sämre än index. Därmed finns utrymme uppåt.

Morgan Stanley som tror på en kursuppgång med över 25 procent till över 200 kr. Det är fyrtio procent högre än dagskurs.

***

En annan favorit, om börsen sätter sig på bakhasorna är Kinnevik. Tele2, Millicom och MTG går bra i alla konjunkturer, men ännu bättre när det ljusnar.

De underliggande atkierna har potential, och Kinnevik handlas till substansrabatt.

Kinnevik koster 143 kr. För det får man ett välskött investmentbolag, som hör till de aktieägarvänliga. Utdelningen är generös.

***

Bankaktierna anar morgonluft.

Eländet i Baltikum ser ut att lätta och vinsterna kommer att stiga kommande år. SEB - banken har en stark koppling till utvecklingen på finansmarknaderna – varför den är extra intressant när finanskrisen nu klingar av.

........

SEB A 48,40.

Morgan Stanley har satt riktkursen till 53 kronor. USB tänker sig att kursen kan nå 57 kronor.

Vinstprognosen ligger på 1,34 kr för 2010.

Ur risksynpunkt så har Handelsbanken den lägsta risknivån. Swedbank torde ha den högsta. Däremellan kommer SEB och Nordea.

...

Getinge 162,60 kr

Har klarat 17 år utan ett enda förlustår. Den genomsnittliga tillväxten ligger på 22 procent.

Räkna med en vinst på 8,75 kr, för 2010 och P/E talet för 2010 blir drygt 18.

JP Morgan har satt riktkursen till 179 kr. Jag tycker att det verkar rimligt. SEB tror på 192 kr. I vart fall så borde aktien kunna utmana tidigare kurstoppar.

......

Det är läge att "planera nu", och inte att "placera nu".

Kom gärna med fler förslag inför den stundande kursrekylen.

...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?