Post entry

Dagens bloggfavorit...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Så enkelt är det att bli det dagens blogg. Skämt åsido, för vi känner väl alla igen oss när en analys blir "bulls eye" eller går rätt ner i källaren. Klang o jubelföreställning alt tandagnisslan. Det handlar ju om kvalificerade antaganden/gissningar och det är väldigt många parametrar som ska slå in för att det ska bli rätt. Det viktiga för en hemmasnickare som jag själv, är ju att det blir mera rätt än fel. Numera ligger träffprocenten betydligt högre än vad fallet var för 10-15 år sedan. Hormonbalansen i hjärnan är numera mera välbalanserad och under kontroll ... Testosteronet i alla fall...

En nackdel som hemmapulare är ju företagsbesöken som analyshusen gör och inte jag kan eller vill eller orkar gör. Värdefull information finns det att fiska och det har man ju en fördel av . Resten av informationen finns ju därute i etern. Det gäller att leta och läsa... I det långa aktieloppet så ska man inte hänga läpp för att det blev fel i det korta perspektivet, utan se det på lite längre sikt. Att exakt pricka bottnar o toppar gör sig bara inte. Har väl hänt några gånger i karriären av tusentals affärer..

Som daytrader så gäller helt andra premisser för då är man inte så sparsmakad vad gäller branch och nyckeltal etc , utan man agerar som opportunist. Man tar vad som bjuds för tillfället och gör sin trade..Fort in och sen sälj av och förhoppningsvis blev det en vinst. I min och ungarnas långa portfölj så ser jag placeringarna på mycket lång sikt så några bakslag får inte skrämma en.

Vi är ju alla subjektiva i vårat tänkande i någon form och då blir det ett och annat felbeslut och det är nog inget vi kan göra något åt. En fotbollsdomare är möjligen objektiv, men långt ifrån säkert..

Det finns mänder av aktier där det förekommer både köp och sälj baserat på samma information och det kan ju förefalla märkligt , men så är det. Frågan blir då hur man kan komma fram till två så helt olika slutsatser om en aktie ?? Jo, analytikern i fråga är subjektiv av en eller annan anledning. Att vara helt objektiv går bara inte då man styrs av sin politiska uppfattning , sin utbildningsnivå, sina intressen, sin sociala tillhörighet , sina värderingar, m.m m.m..

Själv är jag helt objektiv i min bedömning att oljeaktier är en bra placering ännu en tid...En subjektiv blogg av..

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?