Post entry

ABB underskattas

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

ABB 138,90 kr

Jag undrar om inte marknaden för närvarande underskattar potentialen i ABB. Själv tycker jag att det luktar "köpläge".

Kursen har hastigt gått tillbaka sedan rapporten, och aktien handlas nu åter på de nivåer som rådde kring årsskiftet, för tio månader sedan.

Det torde vara en av de minst bevarade hemligheterna att ABB tillhandahåller tekniska lösningar för framtidens energianvänding.

En riktkurs på 160 kr är rimlig.

Kundernas investeringar i elektronisk utrustning kommer att öka i takt med att ekonomin återhämtar sig. Det borde ge utslag för ABB.

Elektronikbolagen har rapporterat om högre offertaktivitet det är rimligt att förvänta sig att denna aktivitet konverteras till riktiga order.

Servicebolagens försiktiga syn på utsikterna för CAPEX är typisk när konjunkturen befinner sig i en dal. CAPEX (Capital Expenditures) är utgifter för nyutveckling eller nya investeringar tex inköp av nya maskiner, eller framtagandet av en ny tjänst.

Bolag i andra segment har uppgraderat sina planer substantiellt och det skulle vara förvånande om industrin för elektronisk utrustning skulle vara den enda bransch som inte följer strömmen.

Branschen är dock, om man skall tro cykelkurvan, sencyklisk.

Alstom, Schneider och Legrand har bekräftat den pågående återhämtningen inom lågvoltssegmentet och att mellanvoltssegmentet befinner sig i botten av en dal.

Efterfrågan för högvoltsprodukter är fortfarande dämpad men de fundamentala delarna som pekar på förbättring är på plats.

De kinesiska konkurrenternas hot på utvecklingsmarknaderna skall inte underskattas och risken finns att de på längre sikt etablerar sig på västvärldens marknader. Men där är vi inte riktigt ännu.

....

En kontroll med hjälp av "Hitta kursvinnare", och tämligen låga tillväxtantaganden, ger en fundamental riktkurs på 150 kr, för ABB.

....

Kursnedgången får ses mot bakgrund av att ABB inte förmått lyfta, under den förhållandevis starka höstbörsen. Det lättflyktiga kapitalet anser tydligen att det ännu dröjer innan ABB återhämtar sig, och lämnar tillfälligt kraftbolaget, till förmån för andra investeringar.

Teknisk analys, räknar med att svaga aktier kan fortsätta att gå dåligt. Därför bör man enligt den filosofin försöka äga de aktier som marknaden uppskattar.

ABB själva är optimistiska:

"Vi fortsatte att dra full nytta av den globala återhämtningen i industrin under tredje kvartalet med en mycket god ordertillväxt, något högre intäkter och, tack vare vårt sparprogram, även en stark lönsamhet", säger Joe Hogan, koncernchef för ABB i ett pressmeddelande.

...

Om vinsten för 2010 kan antas nå 7 kronor per aktie, så handlas ABB för närvarande till ett P/E tal på ca 20.

...

Morgan Stanley har sänkt riktkursen för ABB till 178 kr, efter rapporten. Det indikerar potentialen.

http://bridge.redeye.se/nyheter/abb/abb-morgan-stanley-sanke...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?