Post entry

Aarhus Karlshamn (TA)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Aarhus Karlshamn, AAK, Mid Cap

Aarhus ligger sedan föregående höst i en uppåtriktad rörelse medan den mer långsiktiga bilden alltjämt är fallande. De senaste veckorna har aktien rört sig sidledes och ser ut att börja mogna för nya försök uppåt.

En första signal på att den är redo för nya utmaningar blir passering upp över 120-kronors nivån som är dess närmaste motstånd. I det läget finns nästa hinder uppåt 125-127 och det är också där som taket i den pågående sidledes konsolideringen finns i detta nu. Lyckas aktien pressa sig förbi den nivån bekräftas ett positivt scenario som i det läget troligtvis innebär att vi får se den fortsätta uppåt åtminstone 135-140 och kanske till och med något högre än så (144-147).

På nedsidan har aktien idag sina viktigaste stöd i höjd med 112-114 samt 104-105. Brott under det förstnämnda skulle jag se som en tydlig varning. Passering av den senare nämnda som en signal om att det positiva scenariot definitivt får ses som överspelat. I det läget blir det mer sannolikt att vi får se nedgång mot 90-nivån istället. Detta är dock inte huvudspåret i detta nu även om risken för ett sådant utfall naturligtvis inte skall negligeras.

OBS: Grafen kunde ej läggas upp. Finns att tillgå på http://www.axier.se

Där hittar Ni även dagsfärska analyser av:

Transatlantic - nivå värd bevakning
OMX-index Det luktar uppgång, banne mig ...
Tele 2 Fångades upp av sin stigande trendlina
Nasdaq Composite Etablerar stigande kanal?
Ericsson Exemplariskt beteende
Volvo Dagens rapport

Kinnevik Åter vid stöd, värd risken?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?