Post entry

Sälj Betsson Köp dessa aktier

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Betsson riskerar att råka ut för allvarliga problem med Turkiet. En välkänd tidning, www.todayszaman.com i Turkiet hävdar o bevisar att Betsson bryter mot turkiska lagar o det senaste jag fick veta är att en myndighet i Turkiet kommer att dra Betsson till domstol inom en snar tid. Betsson verkar verkligen bryta mot deras lagar. Tvingas Betsson lämna turkiska marknaden mer en fjärde del av omsättningen är borta. Jag tror att Betsson kommer att gå inemom samma öde som ett engelsk spelbolag gick igenom 2007. Då tvingades bolaget att lämna turkiska marknaden med anledning att de bröt mot lagar. Aktien föll mycket kraftigt på londonbörsen. Den nedgången har vart bestående. Därför föreslår jag att man skall sälja Betsson helst efter utdelningen. Bolaget lever på för högt risktagande.

Dessutom, en av de rikaste familjer i Turkiet har etablerat ett nytt spelbolag för ett par månader sedan och bolaget ökar sin marknadsandel lavinartat, just nu är bolaget nummer 1. Bolaget heter www.oley.com Det är viktigt att känna till att det är enligt lag förbjudet att spela gambling i Turkeit. Det är just det Betsson olagligt syslar med i Turkeit. Myndigheterna där nere känner till Betssons olagliga trång på turkiska marknaden och de säger att det är dags att ta Betsson i örat. Betsson riskerar falla tyngt. Observera att Turkiet är inte medlem i EU. vilket innäber att Betsson kan inte få stöd av europiska domstolar.

Men det finns även goda nyheter: tex tycker jag att man kan köpa billiga Travel Partner, Wesc, Odd Molly.

Travel Partner är en av de billigaste aktier på börsen just nu. Jag hinner inte lämna in nån analys på köpvärda aktier men jag kan tipsa om några aktier med stor uppsida på mellan till lång sikt.

Köp följande aktier:

LUMI eller Boliden (*****)

(helst LUMI som har en stor uppsida om Kongo-avtalet blir positivt då bör aktien stiga med minst 10 kr på en dag). Lumi bör stiga upp till 50 kr innan midsommar. Nästan alla rekar antigen köp, öka eller behåll. Man skall inte glömma att kursen har fallit från nära 100 kr till under 5 kr.

WESC (*****)

(tror att aktien förtjäner en mycket högre kurs, 200 kr är ingen dröm, Wesc är lågvärderad jämfört med sina konkurrenter, detta kommer att förändras så fort bolaget överraskar marknaden då kan aktien hamna bara i en stigande trend mot 200 kr. AFV:s o Swedbank:s köprek är bra men de underskattar potentiallen tycker jag. Tror att många andra kommer att reka aktien. p/e tal på 14 för innevarande räkenskapsår är inte riktigt ok med tanke på bolagets tillväxt potentiall. Aktien är verkligen fynd för de långsiktiga. Jag håller fast vid att aktien överstiger 200 kr när tiden är inne.

ODD Molly (****)

PILUM (***)

Alliance OIL(****)

(kommer att stiga snabbt när återhämtningen är bekräftad i världsekonomin, ravårumarknaden är absolut hetaste just nu)

Travel Partner(*****)

(kursen bör ha landat på 30 för länge sedan men men det kommer säkert hända inom en snar tid, den hårda vintern ökar sannolikheten för en bättre tillväxt o vinst, många har rest någonstans denna vinter)

REC från Norge(*****)

JA Solar från Nasdaq(*****)

(solenergi bolag från Kina, kan stiga med 100-200 % på ett år när priset på solpanaler o moduler börjar stiga igen, stigit över 30 % på 2 veckor)

Glad Påsk

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?