Post entry

Manna från himlen...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det regnar manna från himlen till ledningen i Morphic.

Morphics optionsprogram är nu klart och det är mycket tydligt kopplat till ett prestationskrav. Äntligen.. Det har man inte skådat på länge. Minns inte ens när det begav sig sist. Lite kort så skall omsättningen vara MINST 3 Miljarder sek med en rörelsemarginal på 10 % år 2012 och 10 Miljarder i omsättning samma år med en rörelsemarginal på 15 % för att få utnyttja samtliga optioner.

Vi har ju under åren skådat det ena finurliga optionsprogrammet efter det andra utan några som helst prestationskrav på ledningen. Det har liksom regnat manna från himlen till dom besuttna i ledningen och under tiden det har regnat så hade ju naturligtvis den fattige ingen sked..

Det känns riktigt bra att ledningen är långsiktig. Ett köp i Morphic till dagens kurs känns ganska bra. Jag undrar fortfarande varför man säljer sina oljeaktier till så låga nivåer då spotpriset ligger på 100 Usd/fat. Vinsterna för dom allra flesta oljebolagen kommer att öka rejält i år. Räknar säljarna med lägre vinster 2008 och därmed lägre kurser..Tror inte det, utan det verkar vara många stoplosser som ryker sin väg. Vi är snart back on track igen...

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?