Post entry

Bra läge i 203 Web Group

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I ett tidigare inlägg, Nördarnas återkomst – två undervärderade svenska internetbolag, skrev jag kort om 203 Web Group och Mavshack. 203 är ett bolag som på under ett års tid gått från ingenting till att bli näst störst i världen på mat- och receptsajter på internet, under namnet MyTaste.com. Nu har det kommit mera nyheter som sätter bolaget i ännu bättre ljus.

I ett tidigare inlägg, Nördarnas återkomst – två undervärderade svenska internetbolag, skrev jag kort om 203 Web Group och Mavshack. 203 är ett bolag som på under ett års tid gått från ingenting till att bli näst störst i världen på mat- och receptsajter på internet, under namnet MyTaste.com. Trafiken har ökat från under 1 miljon till över 23 miljoner månatliga besökare.

Vad som kommit fram på senare tid, och framförallt i ett pressmeddelande i onsdags, är att tillväxten tycks hålla i sig, och det med besked. I förra veckan skrev 203 Web Group att MyTaste.com får över 20 000 nya registrerade medlemmar per dag. Målet är att nå 15 miljoner registrerade medlemmar innan 2014 års slut, dubbelt så många som Allrecipies.com som idag är störst i världen med 7 miljoner medlemmar. Dessutom får de in en person i styrelsen som är medgrundare av Wrapp, ett appbolag. Intressant kompetens att ha. I Wrapps styrelse sitter i sin tur bland andra LinkedIn-grundaren, liksom Niklas Zennström. I slutet av september meddelade också bolaget att de seglat upp och blivit näst största matsajt i Spanien enligt nysläppt officiell statistik. Alla dessa nyheter med "hårda data" i kombination med en stark kvartalsrapport för en månad sedan gör att aktien är intressant att ha på radarn.

Det pågår en spridningsemission fram till på söndag i bolagen som kan vara intressant att titta på om man vill ha lite större poster i bolaget:
https://www.avanza.se/avanzabank/kampanjer/cf/2013/203/index.html

Signaturen Alpha_Hunter på Redeye har dessutom skrivit en del långa analyser av bolaget för den intresserade:
http://www.redeye.se/aktiebloggen/203-web-group/hojd-riktkurs-kryddat-kursuppgang-i-203-web-group-ab

http://www.redeye.se/aktiebloggen/203-web-group/teckna-203-web-group-ab-i-emissionen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?