Post entry

1000% uppsida vid avklarade Fas 2-studie med 60.7% chans att lyckas

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

80% av patienterna inkluderade i Fas 2-studien

Den 1 februari inledde Redwood Pharma sin Fas 2-studie inom Dry eye disease och planerade att inkludera 100 patienter i studien. Idag meddelade bolaget att man uppnått 80% inkluderade patienter på 4 månader. Inom 4 till 6 veckor borde alltså den sista patienten gå in i studien. Ungefär tre månader senare, i oktober/november, är det dags för Top Line-data.

Till skillnad från många andra läkemedelsbolag på börsen har Redwood Pharma en stor chans att lyckas med sitt projekt RP101, en topikal ögonbehandling av torra ögon hos post-menopausala kvinnor. Rent statistiskt har oftalmologiska kandidater 60.7% chans att ta sig vidare från Fas 2. Men Redwood har potentiellt ännu större chans att ta sig vidare från den nyligen startade Fas 2-studien eftersom den aktiva substansen i RP101 redan har visat sig kunna återställa den naturliga tårfilmsproduktion som de med torra ögon saknar. Förutom behandlingseffekt har den aktiva substansen också visat sig säker i de två tidigare Fas 2-studier som utförts på 138 kvinnor i klimakteriet.

https://www.redeye.se/arena/posts/varfoer-jag-aeger-redwood-pharma-och-foervaentar-mig-en-fantastisk-utveckling-de-naermsta-tvaa-aaren-bakgrunden

En riktkurs på 58.9 kr vid lyckade Fas 2-studier har analyserats fram av Jarl Securities och med tanke på att kursen idag ligger strax över 6 kronor (80 miljoner i börsvärde) så öppnar det naturligtvis upp för en fin avkastning på kort sikt när något av ovanstående ska börja prisas in men ännu högre för den som vill syna resultat.

https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-redwood-tillstand-och-uppvardering

Statistik:

https://academic.oup.com/biostatistics/advance-article/doi/10.1093/biostatistics/kxx069/4817524

Mer information om RP101:

https://www.redeye.se/arena/posts/daerfoer-har-redwood-pharma-mer-aen-60-chans-att-lyckas-kandidaten

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?